Potíže s kontrolními orgány

Stává se Vám, že se neshodnete s kontrolním pracovníkem na závěrech kontroly? Obáváte se důsledků kontrolního zápisu? Chcete být na kontrolu co nejlépe připraveni?

 

V takovém případě můžete využít internetovou aplikaci Ekonomický miniaudit. S její pomocí si Vaši jídelnu sami předem prověříte v mnoha oblastech a odhalíte tak slabá místa. Získáte podklad k Vašemu zlepšování. Pokud si s výsledkem miniauditů sami neporadíte, poskytneme Vám odborníka, který v požadované oblasti provede přímo na Vaší jídelně podrobný Audit ekonomiky jídelny a poradí Vám konkrétní kroky, které je pro zlepšení situace třeba udělat. Poradí i s tím, jak správně jednat s kontrolními orgány. Získáte tak klid, že máte vše v pořádku a budete na kontrolu dobře připraveni.

 

Při přípravě na kontroly "bez závad" Vám také pomůže program Organizace tím, že budete mít lépe zorganizovanou práci v jídelně, jasně stanovené kompetence pracovníků a řádně zpracované provozní řády jídelny. Mnohdy se můžete zbavit kontrolního zápisu jednoduchou změnou několika vět ve Vašem vnitřním předpise.

 

Jak správně a takticky s pracovníky kontrolního orgánu jednat se můžete naučit na semináři Manažerské minimum vedoucí ŠJ. Naučíte se, jak si trvat na svém, jak odmítnout názor druhého a přitom neurazit, jak udržet i konfliktní rozhovor v pohodě.

 

Přesto se Vám může stát, že se neshodnete s kontrolním pracovníkem na závěrech kontroly a cítíte, že jste v právu. Jen neumíte svoji pravdu obhájit.

Pro tyto případy Vám doporučujeme členství v organizaci ASPOS, kterou jsme pomohli pro tyto Vaše nepříjemné situace založit. Pracovník pověřený asociací Váš problém prověří a poskytne Vám písemné stanovisko tohoto profesního sdružení. Takové stanovisko má u kontrolních orgánů velkou váhu a v naprosté většině dosud řešených případů se pak stává, že kontrolní orgán od kontrolního zápisu upustí.

 

Dobré a praktické rady, jak vyjít s kontrolními orgány najdete také na informačním portálu jidelny.cz a také na krajských konferencích, které pro Vás portál pravidelně pořádá.

 

Předcházet a urovnávat spory s kontrolními orgány Vám pomohou tyto produkty VIS nebo partneři podporovaní VIS:

Ekonomický miniaudit

Audit ekonomiky jídelny

Program Organizace

Manažerské minimum vedoucí ŠJ

Profesní sdružení ASPOS

Informační portál www.jidelny.cz a jeho krajské konference

 

Pokud jste využili všech možností a přesto nenašli cestu, jak na to, zavolejte nám nebo napište. Jsme zde proto, abychom pro Vás něco vymysleli. "Neřešitelné" problémy nás opravdu zajímají. Pokusíme se Vám pomoci individuálním poradenstvím. Produkty i poradenství něco stojí, ale zbaví Vás i Vašeho šéfa starostí a ušetří Váš čas.

Prakticky vždy platí, že časové úspory z doporučených změn jsou vyšší, než částka zaplacená za jejich nalezení. Naše služby Vám ušetří Vaše peníze.

Napište nám

Máte-li problém, připomínku, dotaz či zajímavou zkušenost s řízením ŠJ, nenechávejte si ji pro sebe.
Podělte se o ni s námi