Ředitel či zřizovatel odčerpává prostředky
školní jídelny k jiným účelům

Jaké jsou časté příčiny tohoto jevu:

  • ředitel ani zřizovatel neví, co provoz školní jídelny obnáší
  • ředitel ani zřizovatel si hned neuvědomí dlouhodobé důsledky svého rozhodnutí
  • ředitel ani zřizovatel nezná všechna rizika, která může finančně zanedbaný provoz jídelny přinést

 

Řešením tohoto problému je správně a takticky řediteli nebo zřizovateli všechny tyto informace říci a přesvědčit ho, že i pro něj je dobré (výhodné) své rozhodnutí změnit.

To vyžaduje taktiku vyjednávání, kterou Vás naučíme na semináři Manažerské minimum vedoucí ŠJ.
Je dobré se vyzbrojit ekonomickými informacemi, které Vám pomůžeme získat aplikací Ekonomický miniaudit a nebo službou Audit ekonomiky jídelny. Zde často objevíte cesty k úsporám, případně snáze zdůvodníte oprávněnost Vašich nákladů.
Další zbraní pro Vás může být program Organizace, s jehož pomocí snadno prokážete, co vše je nutno na jídelně dělat, jaké předpisy musíte splnit a proč tedy není možné na jídelně nepřiměřeně šetřit.

 

Pro obhájení prostředků pro Vaši jídelnu slouží tyto produkty VIS:

Manažerské minimum vedoucí ŠJ

Ekonomický miniaudit

Audit ekonomiky jídelny

Program Organizace

 

Pokud jste využili všech možností a přesto nenašli cestu, jak na to,  zavolejte nám nebo napište. Jsme zde proto, abychom pro Vás něco vymysleli. "Neřešitelné" problémy nás opravdu zajímají. Pokusíme se Vám pomoci individuálním poradenstvím.

Produkty i poradenství něco stojí, ale zbaví Vás starostí a ušetří Váš čas. Prakticky vždy platí, že časové úspory z doporučených změn jsou vyšší, než částka zaplacená za jejich nalezení. Naše služby Vám ušetří Vaše peníze.

Napište nám

Máte-li problém, připomínku, dotaz či zajímavou zkušenost s řízením ŠJ, nenechávejte si ji pro sebe.
Podělte se o ni s námi