Nedostatek peněz na investice, neochota investovat

Nedostatek peněz na investice může mít více příčin:  

  • zřizovatel nebo ředitel nechce investici schválit 
  • zřizovatel nebo ředitel dává přednost jiným investicím (např. buduje školní hřiště)

 

Většina investic má smysl tehdy, když jejich výsledkem je lepší ekonomika provozu, než by byla ve stavu, kdyby k investici nedošlo. Tento fakt představuje také klíč k tomu, jak investici prosadit. Nejdříve musíme znát naši současnou ekonomickou situaci. Celkovou situaci jídelny nám velmi rychle orientačně ukáže Ekonomický miniaudit.

V internetové aplikaci zjistíte, jaké jsou skutečné výdaje na jedno jídlo. Známe-li tento údaj, má smysl ho porovnat se stejným údajem po provedené investici. Pokud zjistíme, že náklady na jedno jídlo klesnou, je to velmi vážný a těžko přehlédnutelný argument. Můžeme Vám pomoci i s přesnější kalkulací v rámci podrobného Auditu ekonomiky jídelny.

Čísla sama Vám pomohou, ale většinou nebudou stačit. O potřebě investice je třeba přesvědčit především ředitele a zřizovatele. V tomto směru Vám přinese cenné praktické zkušenosti seminář Manažerské minimum vedoucí ŠJ. Tam Vás naučíme využívat jednoduchých zásad a pravidel, s jejichž pomocí výrazně zvýšíte svoji šanci na úspěch při jakémkoliv vyjednávání a prosazování svých cílů.

 

Další možností je získat pro jídelnu nové prostředky vlastní aktivitou:

  • Můžete se zúčastnit semináře Jak rozšířit doplňkovou činnost a získat nové strávníky, kde Vás seznámíme s více než 20 způsoby, jak můžete pro Vaši jídelnu získat další peníze.
  • Někdy je možné také nahradit investici postupnými nákupy z režijních prostředků, případně pronájmem techniky
  • Některé rady a náměty obdržíte zcela zdarma na informačním portálu jidelny.cz.
  • Oporou Vám může být i námi podporovaný zájmový spolek ASPOS.
  • Tipy pro rozšíření doplňkové činnosti či získání nových stráníků najdete také v elektronickcých miniseriálech, které můžete odebírat také zcela zdarma.

 

Nedostatek peněz na investice Vám pomáhají řešit tyto produkty VIS nebo partneři podporovaní VIS:

Ekonomický miniaudit

Audit ekonomiky jídelny

Pronájem techniky

Manažerské minimum vedoucí ŠJ

Jak rozšířit doplňkovou činnost a získat nové strávníky

Informační portál www.jidelny.cz

Asociace společného stravování

Elektonické miniseriály

 

Pokud jste využili všech možností a přesto nenašli cestu, jak na to,  zavolejte nám nebo napište. Jsme zde proto, abychom pro Vás něco vymysleli. "Neřešitelné" problémy nás opravdu zajímají. Pokusíme se Vám pomoci individuálním poradenstvím.

Produkty i poradenství něco stojí, ale zbaví Vás starostí a ušetří Váš čas. Prakticky vždy platí, že časové úspory z doporučených změn jsou vyšší, než částka zaplacená za jejich nalezení. Naše služby Vám ušetří Vaše peníze.

Napište nám

Máte-li problém, připomínku, dotaz či zajímavou zkušenost s řízením ŠJ, nenechávejte si ji pro sebe.
Podělte se o ni s námi