Nedostatek peněz na režie

Nedostatek peněz na režie může mít více příčin: Zřizovatel poskytuje nižší dotaci, než odpovídá reálné potřebě, ředitel školy odčerpává část režijních prostředků k jiným účelům, jídelna má ztížené podmínky, které vyšší potřebu peněz vyvolávají, z režijních peněz se hradí i jiné než režijní výdaje, jídelna vynakládá některé prostředky neefektivně...

Zobrazit článek

Nedostatek peněz na mzdy

Nedostatek peněz na mzdy může mít více příčin: Kraj poskytuje nižší dotaci, než odpovídá reálné potřebě, ředitel školy odčerpává část mzdových prostředků k jiným účelům (pro výuku), jídelna má ztížené podmínky, které vyšší potřebu mezd vyvolávají, jídelna má nízkou produktivitu - příliš mnoho pracovníků...

Zobrazit článek

Jak financovat závodní stravování

Vedoucí jídelny musí řešit související problémy: Jak se mám rozhodnout, co je vlastně správně, co hrozí, když se rozhodnu špatně, jak riziko omezit, jak mohu nejasnou situaci využít ve prospěch jídelny, a mnoho dalších...

Zobrazit článek
Napište nám

Máte-li problém, připomínku, dotaz či zajímavou zkušenost s řízením ŠJ, nenechávejte si ji pro sebe.
Podělte se o ni s námi