Strach z rušení jídelny či z převzetí jídelny jinou firmou

Možná Vám ubývají strávníci. Vaše jídelna má zastaralé vybavení. Sílí kritické hlasy na adresu Vaší jídelny. Pracovníci obce vymýšlejí, jak školní stravování zlevnit. Diskutuje se o rušení jídelen, předělání jídelny na výdejnu, nebo o předání školní jídelny soukromé firmě.

A Vás se nikdo na nic neptá. Na jídelnu vodí starosta zvědavé pány v kravatách, ale na Vaše otázky, co se děje, odpovídá: „To není Vaše věc, nestarejte se, včas se všechno potřebné dozvíte.“

 

Slyšeli jste takový příběh? Cítíte se bezmocní? Máte z toho strach?

Dobrá zpráva je, že na toto dění můžete mít významný vliv. Nejjednodušší je to v době, kdy se ještě nic neděje, kdy nemáte žádné podezření, že se něco chystá. Právě v této době můžete provést na jídelně takové změny, které Vás proti popsané situaci pojistí a zároveň výrazně zvýšíte svůj vliv.

Základní rada zní: Změňte svoji jídelnu. Získejte pověst nejlepší jídelny v obci. Buďte příkladem v kvalitě stravy, v ekonomice provozu, ve vztahu ke strávníkům.

Jak to udělat a jaké praktické postupy k tomu použít se dozvíte na semináři Manažerské minimum vedoucí ŠJ. Naučíte se jednat se zřizovatelem. Získáte praktické poznatky, jak nadchnout své okolí pro chystané změny a také jak dosáhnout toho, že si své vlastní cíle opravdu splníte.

 

Pokud už popsaná situace nastala, pak je vše podstatně obtížnější. Ale i tehdy Vám umíme pomoci.

Doporučujeme Vám velmi rychle získat přehled o stavu Vaší jídelny s využitím internetové aplikace Miniaudit. Získáte tak nejen informace o Vašich přednostech a nedostatcích, ale také srovnání s ostatními jídelnami srovnatelné velikosti. Na základě tohoto orientačního průzkumu Vám již můžeme poskytnout první rady, jak o svou věc správně takticky bojovat. V některých případech bude důležité provést ještě podrobný Audit ekonomiky jídelny, případně další audity. Velmi účinnou zbraní také bývá přijít na obec s vlastní projektem na zvelebení školního stravování v obci.

Jak to správně udělat Vás naučíme na semináři Manažerské minimum vedoucí ŠJ. Ten ale pořádáme jen o prázdninách, takže nečekejte na krizovou situaci a přihlaste se na něj hned.

Další Vaší zbraní je nečekat na soukromou firmu a rozvinout doplňkovou činnost na jídelně sami. Toto téma je také součástí zmíněného Manažerského minima, navíc pořádáme příležitostně i kratší samostatný kurz Jak rozšířit doplňkovou činnost a získat nové strávníky.

V krizové situaci Vám ještě v rámci individuálního poradenství poskytneme metodické postupy, jak výrazně zvýšit šanci na Váš úspěch a udržení Vaší jídelny.

 

Vaše obavy z rušení nebo převzetí jídelny Vám pomůžeme rozptýlit těmito produkty VIS:

Ekonomický miniaudit

Audit ekonomiky jídelny

Manažerské minimum vedoucí ŠJ

Jak rozšířit doplňkovou činnost a získat nové strávníky

Individuální poradenství

 

V situaci ohrožení Vaší jídelny je především důležité na nic nečekat a hned nám zavolat a popsat výchozí situaci. Jsme tu pro Vás a pokusíme se Vám pomoci a předat Vám naše zkušenosti i zkušenosti z ostatních jídelen, kde takovou situaci již řešili. Pro zákazníky VIS, kteří od nás pravidelně odebírají produkty VIS, jsme často schopni toto poradenství poskytnout bez fakturace v rámci bonusů z předchozích dodávek. To bývá v podobné situaci velmi cenné.

Napište nám

Máte-li problém, připomínku, dotaz či zajímavou zkušenost s řízením ŠJ, nenechávejte si ji pro sebe.
Podělte se o ni s námi